Hoe lang duurt een kater en hoe los ik hem zo snel mogelijk op? Om deze vragen te beantwoorden, is het eerst belangrijk om erachter te komen wat de symptomen van een kater nu eigenlijk zijn. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van een kater.

Katerkenmerk 1: Hoofdpijn

Knallende koppijn is een van de meest gehoorde klachten bij een kater. Het gebeurt bij iedereen en het treedt vaak al op bij het nuttigen van een kleine hoeveelheid alcohol. De reden hiervoor is dat het afbreken van een alcohol in je lever veel vocht onttrekt uit de rest van je lichaam. Zo ook uit je hersenen, wat bijdraagt aan die flinke hoofdpijn. Hoe los je dit snel op? Voldoende water drinken tijdens je katerontbijt helpt dan ook enorm.

Katerkenmerk 2: Misselijkheid

Een ander kenmerk dat vaak terugkomt bij een kater, is het gevoel van misselijkheid. Alcohol is een bijtende stof, die alles waar het mee in aanraking komt prikkelt. Als de alcohol je maag bereikt, tast het je maagslijmvlies aan. Dit veroorzaakt meestal misselijkheid en buikpijn na het drinken van alcohol.

Katerkenmerk 3: Black-out

Als je te diep in het glaasje hebt gekeken, komt het geregeld voor dat je je bepaalde delen van de avond niet meer herinnert. We noemen dit een black-out. Een black-out is een vergiftegingsverschijnsel dat een storing in de hersenwerking veroorzaakt. Dit draagt bij aan het geheugenverlies dat je oploopt na een goed avondje stappen.

Katerkenmerk 4: Duizeligheid

Ken je dat gevoel? Je ligt met een kater in je bed. Je probeert je te focussen op één punt in je kamer, maar je hebt het gevoel dat de wereld om je heen alle kanten op draait. Dit wordt veroorzaakt door je evenwichtsorgaan. De inname van een grote hoeveelheid alcohol zorgt ervoor dat de je evenwichtsorgaan overprikkeld raakt en minder goed werkt. Maar wees gerust! Zodra de alcohol helemaal uitgewerkt is, zal ook het gevoel van duizeligheid langzaam afnemen. Wil je dit proces versnellen? ook dat kan. Er bestaan speciale anti kater middeltjes die dit gemakkelijk verhelpen.

Sluit Menu