Verreweg het populairste ingrediënt in ieder kater ontbijt recept is ei. Daar is een belangrijke reden voor! Een ei is op veel verschillende manieren te bereiden. Ga je voor een omelet, sunny side up, gekookt of gepocheerd ei? Het aanbod aan lekkere ei gerechten voor je ontbijt is dan ook oneindig.

Hier volgt een overzicht van de makkelijkste en meest originele recepten voor ontbijtjes met ei.

Italiaanse sunny side up met pancetta en pecorino

Een enkele hap van deze zuidelijke variant van een gebakken ei met hele dooier, laat je stralen als een warm mediterraans zonnetje. Met een simpele toevoeging van slechts twee traditioneel Italiaanse producten, is dit een ware ode aan dat echte zuidelijke gevoel. Hoe te bereiden? Hier vind je een overzicht van dit sunny side up eier recept.

Omelet met taugé en limoenmayonaise

Op zoek naar een frisse variant van een omelet? Maak dat eens een omelet met taugé en limoenmayonaise. Tip van de chef: voor die extra knapperigheid doe de taugé er ongebakken op.

Truffel-eiersalade met avocado

De truffel-eiersalade met avocado is voor de truffel liefhebbers het ultieme genot. De aardse smaak van truffel past perfect bij met de volle smaken van avocado en ei. Deze combinatie grijpt terug naar het echte authentieke boerenleven. Voor meer informatie over dit truffel ei recept vind je hier.

Gebakken ei met dragonmayonaise

Niets gaat zo goed samen als een gebakken ei met een flinke klodder mayonaise. De simpele toevoeging van klein beetje fijngesneden dragon zorgt voor een extra dimensie aan dit gerecht.


Een gepocheerd ei met asperge

Heb je de tijd om er net iets meer moeite in steken? Probeer dan eens een gepocheerd ei met gebakken asperge en een klein beetje dille. Het volledige eggs benedict recept is hier te vinden.

Kijk ook eens op onze overzichtspagina voor andere katerontbijt recepten? Of koop een anti kater middel om je kater op een snellere manier te verhelpen!

Sluit Menu