Na een week hard werken duikt heel Nederland op vrijdagavond massaal de kroeg in voor een biertje of een wijntje. Door de gezelligheid blijft het vaak niet bij dat ene biertje en ontaardt het in een waar drankfestijn. De consequenties ervaar je pas wanneer je de volgende morgen wakker wordt met een flinke kater. Ondanks dat het je vrije dag is heb je toch bepaalde verplichtingen staan of wil je graag nog iets maken van je dag. Om deze reden hebben we in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet om de kater zo snel mogelijk te verhelpen.

Drink voldoende water voor je gaat slapen

Verreweg het belangrijkste antwoord op de vraag “Wat te doen tegen een kater?” is: Drink voldoende water. Het drinken van veel alcohol droogt je lichaam uit en is de belangrijkste  oorzaak voor die zware hoofdpijn. Door jezelf eraan te herinneren om voor het slapen gaan twee grote glazen water te drinken voorkom je al de ergste schade.

Beweging

We weten allemaal hoe moeilijk het is om ondanks je kater toch je bed uit te komen. Al helemaal als je je ook nog eens fysiek moet gaan inspannen. Maar probeer het toch eens een keer! Hardlopen of andere fysieke oefeningen zorgen ervoor dat je lichaam alcohol sneller afbreekt dan normaal.

Een goed ontbijtje

Voor veel mensen is eten wel het laatste ding waaraan je denkt. Toch kan een goed kater ontbijtje van grote invloed zijn op de snelheid van het verhelpen van je kater. Bekijk gerust eens naar een van de vele recepten lekkere en voedzame kater ontbijt recepten op onze website.

Overige middeltjes

Een effectief maar minder bekende manier om een kater op te lossen is het gebruik van een kater middeltje. Er bestaan tegenwoordig drankjes en pillen die je helpen om zo snel mogelijk van je kater af te komen. Het aanbod aan deze middeltjes begint de laatste paar jaar ook steeds groter te worden, dus lees jezelf vooraf in welke voor jou het beste van toepassing is.

Sluit Menu