Snel je kater oplossen? Een belangrijke eerste stap is jezelf belonen met een lekker stevig katerontbijt. Zet je koekenpan alvast op het vuur en haal die eieren uit de kast, want hier volgen enkele essentiële ontbijtrecepten en -tips om je kater effectief te bestrijden.

Waarom is ontbijten zo belangrijk als je brak bent?

Na een avondje goed drinken schreeuwt je lichaam om vocht en essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, fructose en aminozuren. Deze stoffen helpen bij het afbreken van de giftige stoffen die achterblijven tijdens het drinken van te veel alcohol. Het is daarom van groot belang dat een brak ontbijt de juiste ingrediënten bevat.

Het meest onderschatte ingredient van eten bij een kater

Een van de belangrijkste kenmerken van van een kater flinke hoofdpijn de ochtend erna. Alcohol onttrekt veel vocht uit je lichaam, en bovenal uit je hersenen. Om deze hoofdpijn tegen te gaan is het belangrijk om zo snel mogelijk dit vochttekort op te lossen.

Drink daarom tijdens je kater ontbijt minimaal twee glazen water of trakteer jezelf op een flinke kom soep.

De beste recepten voor een kwalitatief katerontbijt

De gedachte aan een katerontbijt staat gelijk aan de geur van een in boter gebakken ei bedekt met een plak gesmolten kaas en een knapperig stukje spek. Een perfecte keuze! Maar er is nog zoveel meer. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste recepten met betrekking tot katervoedsel. Ook als je vegetariër bent, ben je hier aan het juiste adres.

Sluit Menu